Se pregatesc formele. Eu am folosit de aluminiu, mici.
Se pun 100g zaharul la topit, la foc mediu, pana devine auriu-maroniu.
Cat este fierbinte se ia cu o lingura si se pune in forma.
Batem ouale cu zaharul ramas (80g) si zaharul vanilat pana devin spuma. Adaugam laptele cald in fir subtire si omogenizam.
Turnam in fiecare forma, compozitie de lapte cu oua. Punem formele in tava, unde vom adauga apa, pana ajunge aproape la jumatatea lor. Ca sa facem bain marie.
Dam tava la cuptor 180ºC - 40min pana se rumenesc usor deasupra si se intareste putin compozitia.
Va tremura ca o racitura. Scoatem formele din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Ca sa se imbine gustrile le punem la frigider cateva ore.
Cu ajutorul unui cutit decupam marginile si rasturnam prajitura pe o farfurie.
Se poate orna cu frisca si asezona cu inghetata.
Pofta buna!