Este o prajitura ieftina si foarte gustoasa ; gemul acrisor completeaza perfect rahatul dulce si aromat, iar bezeaua cu nuca....hmmmm . :)
Este extrem de frageda .
Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru blatul fraged,formam o coca si o impartim in doua parti egale.
O parte din coca o intindem pe fundul la tava de copt unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ( marimea 22/30 cm ). Ungem foaia cu dulceata sau gem de prune amestecat cu putina esenta de rom.Peste gem asezam felii subtiri de rahat.
Albusurile le mixam bine cu cele 3 linguri de zahar,un strop esenta de rom si nuca macinata. Intindem bezeaua peste stratul de rahat. A doua parte de aluat se rade pe razatoarea mare si se presara peste bezea.
Dam prajitura super delicioasa la cuptor preincalzit pentru 45 minute,foc mediu,pana se rumeneste usor deasupra.
Cand este rece se pudreaza cu zahar.
Pofta buna !