Prajitura cu rabarbura(rubarba)

de burdulea56 in Prajituri, 19 Mai 2011 | 6976 vizualizari

 

In fiecare an fac aceasta prajiturica racoroasa si tareeeeeee buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri de apa,
  • 4 linguri cu varf de faina,
  • un praf de sare,
  • 1/2 praf de copt,
  • cateva tije de rabarbura.
  • Pt spuma:
  • 2 albusuri,
  • 160 g zahar.
  • Pt ornat:
  • 2 sau 3 tije de rabarbura(rubarba),
  • 6-7 capsuni,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 lingurite sirop de menta,
  • 2 vanilii.
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura(rubarba):

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor pt omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (dimensiunea tavii:34x24 cm). Rubarba curatata de pielite si taiata in bucati mici amestecata cu putin zahar si gris, se adauga la blat, se introduce blatul in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit 25-30 de minute.

Albusurile batute spuma tare impreuna cu 160 g de zahar, se intind pe blat dupa ce acesta a stat la cuptor 25-30 minute. Intoduceti tava din nou in cuptor, faceti focul foarte mic si mai lasati prajitura pana ce spuma de albus s-a rumenit (uscat). Dupa ce s-a rumenit spuma, lasati prajitura sa se raceasca in tava apoi o portionati, inmuind cutitul in apa de cate ori taiati sa nu crape spuma.

Pt ornat se prepara un sos din 2-3 tije de rubarba, 2 linguri de zahar, 2 vanilii, 6-7 capsuni, 2 lingurite sirop de menta, se pune la fiert 2-3 minute, cand se raceste se mixeaza cu blenderul. Cu acest sos decoram prajitura, iar restul se serveste langa.

TIPS-URI

1

Siropul de menta da prajiturii o aroma fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura(rubarba)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba