Prajitura cu rabarbar si capsuni

de T I M E A in Prajituri, 15 Iun 2014 | 8265 vizualizari

 

Un desert dulce acrisor, facut la Multicooker, nu foarte aspectuos dar foarte gustos pentru iubitorii de rabarbar. Daca o faceam in cuptorul normal faceam varianta rasturnata pt ca fructele zemoase sa ramana deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un varf de sare
  • 120 gr zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 170 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300 gr rabarbar
  • 300 gr capsuni
  • 1 lingura unt pt uns tava
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar si capsuni:

Pregatim mai intai fructele adica le curatam si le spalam.

Mixam ouale intregi cu un varf de sare. 

Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute.

Incorporam apoi treptat si mixand dupa fiecare, laptele si uleiul.

Faina o adaugam la final amestecata cu praful de copt si folosind o spatula.

Ungem vasul de la Multicooker cu unt si turnam o parte din compozitie. Punem o parte din fructe apoi turnam restul de compozitie si punem restul de fructe. 

Fructele o sa mearga la fundul vasului in mare parte.

Alegem de la aparat functia 'bake', selectam temperatura la  150 de grade si 'cooking time' la 45 de minute apoi apasam 'start' si inchidem capacul.

Cand s-a scurs timpul de coacere ridicam capacul si mai lasam prajitura in vas aprox 10 minute.

O scoatem apoi pe un platou si pudram din belsug cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Prajitura trebuie taiata dupa ce s-a racit complet, daca doriti sa arate mai bine. Vedeti in poze diferenta intre blatul taiat cald si rece. Dar e atat de buna calda incat e greu sa astepti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker