Da, cu moate, ati citit bine :D :)))
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine.
Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga celelalte 9 linguri de zahar ramase.
Incorporam bezeaua ( din care oprim 2 - 3 linguri pentru moate ) in compozitia de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.
Se spala prunele si se taie feliute subtiri.
Se toarna compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra se pun feliile de prune, asezate una langa alta.
Se da la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se formeze crusta deasupra, dupa care se scoate si cu o seringa sau direct cu lingura punem din loc in loc niste moate de bezea.
Dam din nou la cuptor pana cand se coace.
Este gata cand incepe sa capete o culoare aurie.
Se taie cand s-a racit ( nu ca mine fierbinte :D )