Am admirat pe aici tot felul de prajituri cu prune si nu puteam sa nu vin si eu cu varianta mea.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul, fara sa mai batem, doar amestecam usor. Picuram uleiul cate putin si incorporam , apoi punem incet smantana si faina in ploaie amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 30/40 cm) si turnam compozitia in ea. Prunele spalate si scurse le spargem in doua si scoatem samburii. Asezam jumatatile de prune peste compozitie cu partea interioara in sus, asa incat fiecare portie de prajitura sa contina o jumatate de pruna. Peste prune presaram putin praf de scortisoara si asezam miezul de nuca tot jumatati, sau sferturi in functie de cum incape in interiorul prunelor. Nu presam pentru a nu cobora prunele in josul compozitiei. Coacem la 180 grade pentru 40 minute. Prunele au fost foarte dulci si nu au mai necesitat zahar.
A iesit foarte buna si aromata.