Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Prunele se spala bine, se desamburesc, se taie jumatati ori felii, dupa preferinta, apoi se amesteca cu zaharul vanilat si 1-2 linguri de zahar tos, functie de dulceata fructelor.
Ouale se separa: albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cateva minute pana rezulta o crema. Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele, esenta de vanilie si albusurile batute spuma, apoi se incorporeaza faina si praful de copt nestins.
Compozitia o varsam intr-o tava de aprox 22 x 30 cm tapetata cu hartie de copt. Deasupra se distribuie prunele, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se coace 30-35 min la foc mediu facandu-i testul cu scobitoarea.
1
Prunele se pot inlocui cu piersici, caise, visine, capsuni etc si prajitura va fi cel putin la fel de gustoasa. :)
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola