Prajitura cu portocale

de _Alina_ in Prajituri, 30 Ian 2013 | 4902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua (marimea XXL)
  • 110 g zahar tos
  • 100 g zahar brun
  • 215 g faina de grau
  • 26 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 25 ml ulei de palmier
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la 2 portocale
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lg zahar tos
  • 1 portocala
  • Glazura
  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lg miere poliflora
  • 3 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

  Blat

 1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

 2. Separam abusurile de galbenusuri.

 3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva.

 4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul.

 5. Inglobam in galbenusuri uleiul de palmier si sucul de portocala.

 6. Incorporam albusurile spuma in galbenusuri, usor, cu ajutorul unei spatule.

 7. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporam ingredientele uscate, putin cate putin, in cele umede folosind o spatula de silicon. In final inglobam si coaja de portocala.

 8. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem in cuptor timp de 30-40 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata inseamna ca blatul e copt.

    Sirop

 1. Punem apa amestecata cu zaharul si portocala taiata in felii la fiert pentru 5-8 min.

 2. Oprim focul, punem coaja de portocala si o lasam in  sirop pana cand acesta se raceste.

 Pentru glazura am folosit aceasta procedura descrisa aici.  Daca nu vreti sa va complicati prea tare puteti folosi o glazura simpla de ciocolata.

 Asamblare:

Dupa ce s-a racit, taiem prajitura (7x8 cm), o insiropam(eu am pus cate 1 lg de sirop pentru fiecare bucata, voi puteti pune cat preferati) si apoi o glazuram.

 

TIPS-URI

1

Din cauza caldurii si transportului glazura nu a rezistat asa ca va recomand sa folositi o glazura de ciocolata daca aveti de gand sa o faceti cadou. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu branza si portocale