Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 16 Aug 2011 | 15714 vizualizari

 

Mmmmmmmmmmmmmm...atat pot sa va spun...Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata e atat de buna ca nu o pot descrie in cuvinte... mmmmmmm....

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie si ciocolata alba:  
  • 6 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 1 praf sare
  • 700 ml lapte
  • 3 plic vanilie
  • 200 gr ciocolata alba( eu am pus Heidi cu alune caramelizate)
  • 125 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata neagra:
  • 6 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 1 praf sare
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic vanilie
  • 125 gr unt
  • 200 gr ciocolata( neagra, cu lapte )
  • 100 ml frisca lichida
  • Blat:
  • o punga cu 48 de piscoturi
  • lichior de cafea ( eu am pus Gala)
  • pentru decor piscoturi trase in ciocolata si ciocolata rasa si alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata:

Preparare Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata:

Incepem prepararea prajiturii, cu crema de ciocolata alba:

Laptele se pune pe foc si se infierbanta. In el se adauga si vanilia. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se bat bine cu zaharul. Se toarna laptele fierbinte si apoi faina. Intre timp pe foc punem untul la topit si apoi in el topim si ciocolata alba. Lasam la racit. Punem compozitia de galbenusuri si lapte pe foc amestecand tot timpul si fierbem maxim 10 minute pana se ingroasa ca o ciulama. Lasam la racit 10 minute apoi amestecam cu ciocolata topita in unt.

Dam la rece pana preparam crema  de ciocolata:

Procedam in acelasi mod ca si la cea de vanilie insa adaugam si cacaoa in compozitia cu galbenusuri. Topim untul si in el ciocolata neagra apoi in acelasi mod amestecam compozitia  de ou cu cea de unt si ciocolata. Dam la rece.

Dupa aproape o ora scoatem cele doua creme si le amestecam cu frisca gata mixata( ne ocupam de ea intre timp).

Luam o tava mare de Jena si asezam un rand de piscoturi. Le stropim cu lichiorul de cafea. Deasupra punem crema de vanilie, din nou un rand de piscoturi si deasupra crema de ciocolata. Radem ciocolata alba si neagra pentru decor, ornam cu piscoturi trase in ciocolata.

Lasam prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata la rece intre 6 si 8 ore...este nevoie de acest timp pentru inmuierea piscoturilor.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Optati pentru ciocolata alba cu alune caramelizate, e mult mai delicioasa... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "panza de paianjen"