Prajitura cu nutella

de Lia_ in Prajituri, 4 Mai 2014 | 10848 vizualizari

 

Este ultima reteta de prajitura pe care o postez dintre cele preparate cu decorul de la Pasti. Am ales-o pentru simplitate si pentru ca ma depana ca timp, crema constand intr-un amestec de spuma de unt si nutella, nimic mai simplu. Blaturile si siropul le-am preparat acasa, au fost transportate si asamblate cu crema acolo unde am calatorit, inainte de servire. Eu am inversat niste proportii la crema, am preparat cu mai multa nutella si mai putin unt. Cui nu ii place nutella? Desigur ca a fost buna. Reteta am cules-o aproape intamplator dintre retetele postate de catre prietenii lui Bucatar Maniac.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1.5 lg praf copt
  • CREMA
  • 750g nutella (am folosit un borcan mare de crema cu alune care imita nutella) sau varianta 2: 640g
  • 200g unt moale sau varianta 2: 320g
  • SIROP
  • 2/3 L apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2lg zahar
  • 2lg miere
  • OPTIONAL: zahar vanilat
  • DECOR
  • zahar pudra sau cacao sau fructe gen afine
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nutella:

Imbraci tava in hartie de copt si o lasi in asteptare.

BLAT

1. Albusurile de la cele 8 oua le separi de galbenusuri si le bati cu mixerul impreuna cu un praf de sare pana se intaresc.

2. Adaugi zaharul si le bati ca pentru bezea, sa nu cada daca intorci castronul.

3. Galbenusurile le mixeazi 2-3 minute, apoi le torni peste albusuri si le omogenizezi cu o spatula (sau telul para ori lg de lemn) cu miscari de jos in sus ca sa nu piarda mult aer albusul.

4. Faina o amesteci cu praful de copt si incorporeazi cu o spatula in amestecul din ou.

5. Pt blaturi cat mai egale, imparti de la inceput compozitia in 2 parti egale si le coci pe rand ...sau coci o singura data si apoi tai in 2.

6. Dai la cuptor pana trece testul scobitorii (25-35min).

7. Le lasi la racit, apoi tai in 2 daca ai copt tot blatul o data.

SIROP

1. Clocotesti apa cu zaharul.

2. Adaugi zeama de lamaie.

3. Fierbi la foc moderat pana scade la 1/2 litru sau lasi mai mult, cantitativ, daca vrei blatul mai insiopat.

4. Opresti focul si pui zaharul vanilat sau extrasul de vanilie.

5. Mai indulcesti cu miere daca mai este cazul.

Dupa ce s-a racit complet, insiropezi blaturile.

CREMA

1. Cu mixerul freci spuma untul.

2. Adaugi toata nutela si continui pana omogenizeaza.

3. Pui lingura cu lingura peste unul dintre blaturile insiropate, nivelezi si deasupra pui celalalt blat.

DECOR

4. Pudrezi cu zahar pudra sau cacao sau fructe decorative gen afine puse pe portie peste stratul de cacao.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Cred ca este bine si fara praf de copt, ca la orice pandispan, dar nu am probat. Eu pana acum il feceam fara praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath