O prajitura foarte fina cu blat de nuci si multa crema de ciocolata...:)
La multi ani Romania!
Blaturi:
Crema:
Pentru blat mixam albusurile bine cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat,uleiul,apa ,nucile si faina amestecata cu praful de copt cernute.Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt(35/25 cm) timp de 15-20 de min fiecare(pana se auresc deasupra)
Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida si o dam la rece pana se intareste bine.
Separat frecam galbenusurile cu zaharul,cacaua si laptele si punem pe baie de aburi pana se ingroasa amestecand din cand in cand.
Cand sunt racite complet cremele mixam untul cu zaharul vanilat,adaugam treptat din crema de galbenusuri ,mixam ciocolata topita pana se deschide putin la culoare si o adaugam si pe ea cremei de unt.La final adaugam esenta de rom si dam la rece pentru 1 ora.
Impartim crema in 3 parti egale si ungem fiecare blat cu o portie generoasa de crema.Decoram cu nuci macinate si dam la rece peste noapte.
O portionam si o servim cu mare pofta !:)