Desert prajitura cu nuci caramelizate

de MyCookingLife in Prajituri, 13 Feb 2012 | 508370 vizualizari

 

O prajitura rafinata, cu un gust divin!

 

INGREDIENTE

  • Nucile caramelizate:
  • 350 g nuca
  • 4-5 linguri zahar
  • Blatul:
  • 8 albusuri ou
  • 16 linguri zahar tos
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurita de rom
  • sucul de la ½ lamaie
  • 250 gr nuci pisate
  • Crema:
  • 300 g unt gras
  • 8 galbenusuri ou
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml lapte rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta vanilie (sau migdale)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci caramelizate:

Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se piseaza.

Blatul:
Se bat albusurile spuma cu sarea, romul, zaharul si sucul de lamaie. Se adauga  250 g nuci prajite si pisate. Se coace blatul in tava de cuptor, pe hartie de copt, pentru 25-30 minute. Cand se raceste, se taie in 3 parti egale, pe lungime, dupa ce se dezlipeste de hartia de copt. (Blatul se taie in felii, nu pe inaltime ca la tort).

Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele rece si se amesteca bine. Se amesteca pe foc, pana se ingroasa. Cand se raceste, se adauga zaharul vanilat. Se freaca untul. Se adauga lingura cu lingura din crema rece in unt, pana se incorporeaza bine. Se adauga esenta de vanilie.

Se asambleaza prajitura alternand straturile de blat cu cele de crema. Ultimul strat este de crema, deasupra caruia se presara nucile caramelizate.

Se taie a doua zi. (Noi nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 30 minute. A fost foarte buna!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (239)

Annapurna 1

04.12.2016, 17:42

Am facut de Paste (si o s-o fac si de Craciun) o varianta "imbunatatita" cu cate inca un strat de frisca bauta cu zahar caramelizat cu nuci,pus peste prima crema.Iese bestiala !!
Daca s-ar da dimensiunile tavii in care s-a copt ar fi usor de calculat cantitatile pentru tava in care coacem...De aici provin unele "rateuri"

lucia2014 1

15.12.2016, 05:11

Ce dimensiuni are tava si la ce temperatura se coace ?

MariaToma 1

05.12.2017, 14:45

Ce masura trebuie sa aiba tava?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,prune si bezea