Desert prajitura cu nuci caramelizate

de MyCookingLife in Prajituri, 13 Feb 2012 | 506381 vizualizari

 

O prajitura rafinata, cu un gust divin!

 

INGREDIENTE

  • Nucile caramelizate:
  • 350 g nuca
  • 4-5 linguri zahar
  • Blatul:
  • 8 albusuri ou
  • 16 linguri zahar tos
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurita de rom
  • sucul de la ½ lamaie
  • 250 gr nuci pisate
  • Crema:
  • 300 g unt gras
  • 8 galbenusuri ou
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml lapte rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta vanilie (sau migdale)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci caramelizate:

Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se piseaza.

Blatul:
Se bat albusurile spuma cu sarea, romul, zaharul si sucul de lamaie. Se adauga  250 g nuci prajite si pisate. Se coace blatul in tava de cuptor, pe hartie de copt, pentru 25-30 minute. Cand se raceste, se taie in 3 parti egale, pe lungime, dupa ce se dezlipeste de hartia de copt. (Blatul se taie in felii, nu pe inaltime ca la tort).

Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele rece si se amesteca bine. Se amesteca pe foc, pana se ingroasa. Cand se raceste, se adauga zaharul vanilat. Se freaca untul. Se adauga lingura cu lingura din crema rece in unt, pana se incorporeaza bine. Se adauga esenta de vanilie.

Se asambleaza prajitura alternand straturile de blat cu cele de crema. Ultimul strat este de crema, deasupra caruia se presara nucile caramelizate.

Se taie a doua zi. (Noi nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 30 minute. A fost foarte buna!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (239)

Annapurna 1

04.12.2016, 17:42

Am facut de Paste (si o s-o fac si de Craciun) o varianta "imbunatatita" cu cate inca un strat de frisca bauta cu zahar caramelizat cu nuci,pus peste prima crema.Iese bestiala !!
Daca s-ar da dimensiunile tavii in care s-a copt ar fi usor de calculat cantitatile pentru tava in care coacem...De aici provin unele "rateuri"

lucia2014 1

15.12.2016, 05:11

Ce dimensiuni are tava si la ce temperatura se coace ?

MariaToma 1

05.12.2017, 14:45

Ce masura trebuie sa aiba tava?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere