O prajitura delicioasa, usor de facut si pe placul tuturor.
Intr-o craticioara se pune la foc untul, zaharul, mierea si laptele pana se topesete zaharul. Cand zaharul s-a topit dam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul si bicarbonatul stins cu un pic de zeama de lamaie si esenta de rom. Amestecam bine si adaugam faina, framantand un aluat potrivit de tare.
Pe planseta de lucru infainata formam o bila, o modelam in forma dreptunghiulara, o impartim in 4 parti egale. Fiecare parte o intindem intr-un dreptunghi si asezam foaia pe fundul unei tavi tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul incins la foc rapid, pentru 5-10 minunte depinde de cuptor. Cand s-au copt le lasam la racit.
Crema: amestecam mascarponele cu smantana, pana se incorporeaza bine, adaugam miezul de nuca macinat, zaharul si esenta de rom. Amestecam bine pentru a obtine o crema omogena.
Asamblarea prajiturii: pe o tava asezam o foaie de prajitura, intindem un strat de crema, adaugam o alta foaie, din nou crema si tot asa pana ultima ramane foaie de prajitura. O pudram cu zahar pudra si o lasam pana se inmoaie foile.