Ce poate fi mai uşor de făcut ….şi de mâncat….decât o prăjiturică cu fructe de sezon. Am ales de data asta nişte nectarine foarte aromate şi dulci şi am gasit interesantă combinaţia cu nuca de cocos. Sper să le placă musafirilor mei!
Se topeşte untul şi se amestecă cu zahărul. Se adaugă esenţa de vanilie şi ouăle şi se amestecă bine. Făina se cerne cu praful de copt si se adaugă cu laptele de cocos şi iaurtul la compoziţia de unt cu ouă. Se omogenizează bine totul şi se toarnă în tava cu diametrul de 26 cm cu pereţii detaşabili tapetată cu hârtie de copt.
Se pun deasupra cubuleţe de fructe fără coajă.
Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute.
Se dă prăjitura la răcit, apoi se glazurează cu gemul de caise fierbinte şi se presară cu fulgii de cocos rumeniţi.
Se poate servi ca atare, cu frişcă, cu cremă de vanilie sau îngheţată alături.
Poftă bună!