Prajitura cu mousse de capsuni

de annemarry in Dulciuri, 24 Mai 2013 | 5213 vizualizari

 

Pot spune ca este preferata mea, numai buna pentru acest sezon :)

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 10 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde (aproximativ 150 gr)
  • Mousse capsuni:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • un plic gelatina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni:

Blat: albusurile se separa de galbenusuri, se mixeaza tare cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie. Apoi punem galbenusurile peste albusurile batute spuma si amestecam bine. Punem faina si praful de copt si bagam la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce il scoatem il lasam sa se raceasca bine si il taiem in 3.

Mousse de capsuni: capsunile le bagam la blender si le facem piure, peste ele punem zaharul si punem la foc mic pana se topeste zaharul. Gelatina o folosim conform instructiunilor de pe plic, apoi o turnam peste piureul de capsuni. Frisca o mixam bine de tot, apoi adaugam capsunile deasupra. Amestecam bine si dam putin la frigider.

Asamblare: punem o foaie de pandispan, peste un strat de mousse de capsuni, iar pandispan, peste mouse, si tot asa. Decoram cu capsuni :)

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni si frisca