Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan

de Criss in Prajituri, 5 Iun 2014 | 8474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 oua
  • -3 linguri indulcitor pudra
  • -1 cutie iaurt activia 0.1%
  • -2 linguri amidon alimentar
  • -4 linguri tarate de ovaz macinate fin
  • -1 morcov mare ras
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -500 g ricotta degresata
  • -500 g iaurt degresat
  • -250 g crema de branza cu iaurt grecesc
  • -1 plic gelatina hidratata in lapte degresat
  • -6 linguri indulcitor sau dupa gust
  • -esenta de vanilie/lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final morcovul ras, amidonul amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga scortisoara. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Are o consistenta usor umeda si e foarte aromat.

Se hidrateaza gelatina in putin lapte degresat.  Intr-un bol se amesteca ricotta cu crema de branza, iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se amesteca, apoi se pune crema peste blat. (Blatul trebuie lasat in forma de tort.) Se pune prajitura in frigider minim 2 ore, pana cand se intareste crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango