Am descoperit ca morcovul in prajituri este un ingredient deosebit de bun si da o textura excelenta prajiturii. Azi am incercat combinatia de morcov si cocos intr-o prajitura umeda si aromata. Simpla, dar excelenta.
Pregatim o forma rotunda cu gaura la mijloc sau fara. Aceasta prajitura nu iese foarte inalta, dar dupa parerea mea e suficient .O ungem cu margarina si o pudram cu faina. Incingem si cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas amestecam bine ouale cu zaharul brun si apoi adaugam morcovii razuiti fin, nuca de cocos razuita si apoi faina amestecata cu praful de copt. Turnam uleiul (ambele feluri) si amestecam usor sa se incorporeze bine ingredientele.
Dam la cuptorul incins pt cca 30 minute. Facm testul cu scobitoarea. Prajitura are o textura mai umeda, deci nu se lasa sa se usuce prea tare in cuptor.
Scoatem si lasam cca 10 min in forma sa se raceasca, apoi scoatem pe o farfurie. Ornam cu ciocolata topita, stropind.
1
cana trebuie sa fie aceeasi pentru toate ingredientele.