Pentru ca maine este vineri, zi de post, m-am hotarat sa fac ceva dulce si astfel, m-am oprit la prajitura cu morcov, des intalnita in aceste zile. Am avut oarecare indoieli inainte de a o incerca, insa m-a surprins placut. M-am abatut de la reteta de baza, inspirata de Julie, prajiturica mea avand blatul mai cremos.
Pentru blat:
Pentru crema (optional):
Mixam zaharul cu uleiul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam apoi apa minerala, esentele, coaja si respectiv sucul de lamaie si de portocala, scortisoara si morcovul ras. Omogenizam compozitia incorporand faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ungem cu ulei si tapetam cu faina un vas termorezistent, turnam compozitia obtinuta si presaram deasupra nucile macinate. Coacem prajitura la foc potrivit atat cat este necesar (nu dau timpi pentru ca depinde de aragaz, iar al meu nu este un reper :) ). Prajitura o scoatem din vas doar dupa ce s-a racit complet.
Intre timp, pregatim crema: intr-o craticioara, punem la fiert zaharul impreuna cu cele 6 linguri de apa si esentele, lasand sa fiarba pana obtinem un sirop suficient de dens, adaugam apoi margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura. (Nu faceti ca mine :) din graba ca se trezea Rebeca, am pus toate ingredientele la un loc, rezultatul este acelasi, insa eset indicat sa urmati pasii)