Prajitura cu morcov (de post)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 11 Apr 2013 | 9918 vizualizari

 

Pentru ca maine este vineri, zi de post, m-am hotarat sa fac ceva dulce si astfel, m-am oprit la prajitura cu morcov, des intalnita in aceste zile. Am avut oarecare indoieli inainte de a o incerca, insa m-a surprins placut. M-am abatut de la reteta de baza, inspirata de Julie, prajiturica mea avand blatul mai cremos.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 50 ml ulei
  • 170 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • un pliculet cu praf de copt
  • 10 linguri pline cu morcov ras
  • 2-3 linguri cu suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • optional: zahar vanilat, esente de vanilie sau rom

Pentru crema (optional):

  • esente
  • 100 gr zahar
  • 6 linguri cu apa
  • 50 gr margarina
  • un plic de cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov (de post):

Mixam zaharul cu uleiul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam apoi apa minerala, esentele, coaja si respectiv sucul de lamaie si de portocala, scortisoara si morcovul ras. Omogenizam compozitia incorporand faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ungem cu ulei si tapetam cu faina un vas termorezistent, turnam compozitia obtinuta si presaram deasupra nucile macinate. Coacem prajitura la foc potrivit atat cat este necesar (nu dau timpi pentru ca depinde de aragaz, iar al meu nu este un reper :) ). Prajitura o scoatem din vas doar dupa ce s-a racit complet.

Intre timp, pregatim crema: intr-o craticioara, punem la fiert zaharul impreuna cu cele 6 linguri de apa si esentele, lasand sa fiarba pana obtinem un sirop suficient de dens, adaugam apoi margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura. (Nu faceti ca mine :) din graba ca se trezea Rebeca, am pus toate ingredientele la un loc, rezultatul este acelasi, insa eset indicat sa urmati pasii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec duo de post