Desi am fost destul de reticenta, eu folosind morcovul in general la ciorbe :P, prajitura asta m-a convins ca.. chiar si culinar aparentele inseala :) Este o prajitura delicioasa... usor umeda, suficient de dulce.. ce sa mai.. o bunatate!!
Multumesc Corina ptr reteta (http://bucatariacorinei.blogspot.ro/2012/01/prajitura-cu-morcovi.html)
Morcovii i-am curatat si i-am dat prin razatoarea cu ochiuri mici. Faina am amestecat-o cu praful de copt si scortiosoara.
Ouale le-am mixat putin impreuna cu zaharul, apoi am adaugat uleiul si morcovii (storsi in palme de zeama). La aceasta compozitie am incorporat faina, ajutandu-ma de o lingura.
Am uns o tava de chec cu ulei, am tapetat-o cu hartie de copt, si am pus compozitia. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 30 minute.
Am scos-o din cuptor, am lasat-o sa se racoreasca putin, apoi am glazurat-o cu ciocolata (ciocolata si smantana am pus-o pe foc mic, amestecand continuu, pana amestecul s-a omogenizat).
Am lasat prajitura sa se raceasca complet, apoi am papat cu pofta!!!
Pacat ca n-a iesit mai mare, dar.. repetam reteta :)
Pofta buna va doresc!!