Prajitura cu miere de albine

de cristinutza_vida in Prajituri, 4 Ian 2013 | 18988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat foi
  • 170 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 ou
  • 7 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putin otet;
  • faina cat cuprinde(sa iasa un aluat potrivit de mare)
  • Ingrediente crema:
  • 400 ml lapte
  • 170 gr zahar
  • 3-4 linguri gris
  • 200 gr unt
  • 2 vanilii
  • Ingrediente Glazura:
  • 200 gr zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • putina apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere de albine:

Mod de preparare foi:

Se pune o oala cu apa la fiert,intr-un castron se pun ingredientele pt foi si bicarbonatul stins cu otet si se fierbe pe abur pt 5 minute;Dupa ce au trecut cele 5 minute se ia de pe abur si se adauga faina cat cuprinde,atata cat sa iasa un aluat potrivit de moale.

Aluatul obtinut se imparte in patru portii egale,care se intind si se coc pe dosul tavi,eu am folosit o tava putin mai mica decat cea de cuptor.

Preparare crema:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul,cand incepe sa fiarba se adauga grisul,trebuie sa fie un gris mai moale.Grisul preparat se lasa la rece pana se raceste complet.

Separat se spumeaza untul cu mixerul,apoi se adauga putin cate putin din grisul rece pana se incorporeaza tot,la sfarsit se adauga vanilia.

Asamblare:

Crema se imparte in doua,pe un platou se pune una din cele 4 foi,se pune jumatate din crema,se pune a doua foaie,se pune gem,iar foaie,crema ramasa si ultima foaie.

Se lasa la rece pana se prepara glazura.

Preparare glazura:

Se pune zaharul intr-un castron mai mic,se adauga cacaoa,se incorporeaza totul,se adauga uleiul si apa fiarta putin cate putin.

Glazura rezultata se intinde peste prajitura foarte repede pt ca se intareste.

Se decoreaza dupa preferinta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de lamaie