Mod de preparare foi:
Se pune o oala cu apa la fiert,intr-un castron se pun ingredientele pt foi si bicarbonatul stins cu otet si se fierbe pe abur pt 5 minute;Dupa ce au trecut cele 5 minute se ia de pe abur si se adauga faina cat cuprinde,atata cat sa iasa un aluat potrivit de moale.
Aluatul obtinut se imparte in patru portii egale,care se intind si se coc pe dosul tavi,eu am folosit o tava putin mai mica decat cea de cuptor.
Preparare crema:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul,cand incepe sa fiarba se adauga grisul,trebuie sa fie un gris mai moale.Grisul preparat se lasa la rece pana se raceste complet.
Separat se spumeaza untul cu mixerul,apoi se adauga putin cate putin din grisul rece pana se incorporeaza tot,la sfarsit se adauga vanilia.
Asamblare:
Crema se imparte in doua,pe un platou se pune una din cele 4 foi,se pune jumatate din crema,se pune a doua foaie,se pune gem,iar foaie,crema ramasa si ultima foaie.
Se lasa la rece pana se prepara glazura.
Preparare glazura:
Se pune zaharul intr-un castron mai mic,se adauga cacaoa,se incorporeaza totul,se adauga uleiul si apa fiarta putin cate putin.
Glazura rezultata se intinde peste prajitura foarte repede pt ca se intareste.
Se decoreaza dupa preferinta!