Cornulete umplute-bestial de gustoase

de pansy1 in Prajituri, 8 Apr 2010 | 44297 vizualizari

 

Reteta o am tot din caietul de retete al mamei mele.Sunt absolut bestiale cornuletele astea.Pe masura ce trece timpul sunt si mai bune.Dar va asigur ca nu au apuca sa treaxa prea mult timp.

 

INGREDIENTE

  • -250 g unt
  • -3 galbenusuri de ou
  •  -500 g faina cernuta
  • -coaja de la o lamaie
  •  -esenta de vanilie
  • -cam 5 Lg (linguri) de smantana  sau cat inghite aluatul
  • -zahar vanilat
  • -1/4 lg ( lingurita )sare
  • -untura de porc,cam 3 Lg
  • ptr umplutura:
  • -500 g rahat taiat cubulete mici sau
  • -150 g nuca macinata sau mac macinat
  •  -150 g zahar 
  • -50 ml lapte 
  • -1 albus
  • -esente de vanilie si rom ,dupa gust
  • ptr ornat:
  • -200 g zahar praf pentru ornat
  • -3 pliculete de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete umplute-bestial de gustoase:

Se framanta  bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie usor elastic.

Se formeaza un sul din aluat si se imparte in 4 bucati.

Fiecare bucata din cele 4 se intinde sub forma de cerc.Prima  se unge cu untura de porc,in start subtire

Se adauga a doua foaie care se unge si ea cu untura si asa mai departe cu celelate 2 foi La sfarsit cele 4 foi suprapuse se ruleaza Se imparte sulul obtinut in 8 parti egale. Se ia pe rand cate o parte,se aseaza cu sectiunea in sus si se intinde cu sucitorul in forma rotunda. Se sectioneaza in forma de cruce cu un cutit ascutit,si tot asa,se impart mai departe in cate parti dorim. Se pune umplutura dorita spre marginea exterioara si se ruleaza. Se aseaza cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se pun in cuptorul preincalzit la 200* C.Se coc cam 25-30 de minute la foc mediu.Ele nu trebuie sa fie prea bronzate,cum mi-a iesit mie ultima tava. Dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat. Din cantitatea asta mi-au iesi  3 tavi. Penru umplutura de nuca se fierbe nuca cu zaharul si laptele pana iese un sirop gros,la sfarsit se aduga mirodeniile iar dupa ce compozitia s-a  racit se adauga albsul de ou batut spuma. Pentru umplutura de mac,se macina macul,se amesteca cu zaharul si 2 linguri de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul si se incheaga putin amestecul.Dupa ce il racim adaugam albusurile batute spuma,zahar vanilat si amestecam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete umplute-bestial de gustoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

carmenvlad 1

27.01.2011, 05:42

La multi ani si la mai multe retete delicioase. Cornuletele arata chiar "bestial" si cred ca sunt o incantare pentru noi privitorii si un deliciu pentru voi.

elena1988 1

01.03.2011, 09:45

reisnaor_2006 1

21.10.2014, 11:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita