Prajitura cu mere turnata

de Tuxedo in Prajituri, 22 Mai 2013 | 14489 vizualizari

 

O pufosenie de prajitura care o sa va placa cu siguranta! se topeste in gura! nu mai zic cat o sa placa copiilor vostrii! ;-)

 

INGREDIENTE

  • Aluat: (pentru o tava de 25cm/30 cm)
  • 2 oua intregi
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere turnata:

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam  amestecului precedant alternand cu laptele.

Se curata merele, se dau pe razatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara (1/2 lingurita) si se lasa sa se racoreasca.

Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) si se toarna jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra apoi se toarna si restul de aluat si se mai coace cca. 40 de minute.

Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

Pofta buna!

Nemaipomenit de frageda, aromata si buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere turnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Tuxedo 1

24.05.2013, 14:52

Draga carmina, asa zice pe site-ul de unde am preluat-o, uite aici: http://www.laurasava.ro/2010/08/09/prajitura-turnata-cu-mere/, daca vrei poti sa pui o lingurita! eu cred ca va creste si cu o lingurita, practic o lingura inseamna 2 plicuri de praf de copt.

roxana_simona 1

24.05.2013, 15:13

floryssunga 1

24.05.2013, 21:21

foarte tare.eu fac ceva asemanator dar cu bezea deasupra e grozava a mea.o voi incerk s pe cea propusa d tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel cu nuci