Astazi a fost o zi superba de toamna... O zi care nu putea trece nesarbatorita. Asa ca am facut o delicios de aromata prajitura cu mere.
Tin a preciza ca merele sunt din gradina noastra ;)
Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pana se spumeaza. Apoi se adauga ouale unul cate unul amestecandu-se in continuu. Dupa ce ouale s-au incorporat, adaugam laptele apoi vinul alb.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Merele le curatam si le taiem in bucatele. ( Eu l-am taiat in jur de 0.5mm, insa l-e puteti taia ce marime doriti). Le adaugam peste amestecul de vin.
Adaugam faina peste tot amestecul si mai mixam bine cel putin 5 minute.
Tapetam o tava rotunda de diametrul 26 cm, turnam aluat in ea si o bagam in cuptorul preincalzit la 190 grade (180 pentru aer cald) pentru 45 de minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam 5 minute sa se racoreasca in tava apoi o pune pe un gratar pentru a se raci complet.
Este delicioasa servita cu frisca.
Enjoy <3
1
Pentru ca blatul sa fie cat mai pufos, cerneti faina inainte de folosire
2
Eu mi-am dat pe robot biscuiti si tapetez tava cu ulei si acei biscuiti pisati