Un desert aromat, rapid si delicios!
a. UMPLUTURA
Radem merele cu tot cu coaja, apoi le punem la calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si au lasat zeama se adauga nucile maciante si se aromatizeaza cu scortisoara si se lasa la racit.
b. ALUATUL
- Punem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat, ouale, sarea, smantana si praful de copt. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat ce se poate intinde. Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati;
c. MONTARE
- O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii si o asezam cu grija in tava. Presaram cu putin pesmet deasupra apoi punem umplutura de mere. Intindem si cea de a doua foaie pe care o taiem fasii si le asezam peste mere. Dam tava la cuptor pentru 30-40 min la foc potrivit.
- Cand este coapta o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar praf, apoi o lasam la rece. Cand s-a racit o taiem cubulete si o servim.