Prajitura cu mere si glazura de miere

de Maria68 in Prajituri, 10 Apr 2012 | 3517 vizualizari

 

O prajitura pe gustul celor mici dar si celor impatimiti de dulce!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. mere
  • 175 gr.unt
  • 4 oua
  • 100 gr. zahar
  • 400 gr. faina
  • cca 100 ml lapte
  • 4 linguri miere fluida
  • 2 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • sucul de la o lamaie
  • 2 lingurite praf de copt

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de miere:

Se decojesc merele, se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se inglobeaza pe rand ouale si zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, alternandu-se cu laptele.

Aluatul obtinut se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se repartizeaza deasupra feliile de mere. Se incalzeste usor mierea si se ung merele cu pensula.

Prajitura se coace 40-45 min. O scoatem din cuptor si o lasam la racit, dupa care o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie amestecat cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere