Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine

de ionix in Prajituri, 7 Sep 2010 | 5683 vizualizari

 

ROXY, MULTUMESC DIN SUFLET PT TAVA... :x:x:x
mi-au ieşit 24 de bucaţi

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 g unt topit si răcit
  • 200 g zahăr
  • 4 pliculete zahăr vanilat
  • circa 20 linguri rase cu făină (poate diferi cantitatea)
  • 1 praf de copt stins cu zeama de la o lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr vanilat
  • câteva picături de esenţă de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • gem/dulceaţă de vişine

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine:

Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă,  împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine.  Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat.  Făina o amestecam cu coaja de lămâie şi o turnăm, puţin câte puţin, până obţinem un aluat care are consistenţa uşor mai groasă faţă de cea a smântânei. Dacă vi se pare prea moale, folosind cantitatea de făină dată, mai poţi adăuga făină. Iar dacă este prea tare lungeşte-l cu puţin lapte.

O cană din compoziţie o amestecăm cu romul şi lingurile cu cacao.

Tava de brioşe se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune aluat în  ¾  din formă. Punem peste un vârf de linguriţă cu gem de visine şi deasupra punem o linguriţă din compoziţia cu cacao.

Se dă tava la cuptor, care a fost în prealabil încins, şi lăsăm la foc mediu 10-15 minute. Se face testul cu scobitoare înainte să le scoatem(să nu rămână aluat lipicio pe ea).

Se scot din tava cât sunt încă fierbinţi şi se decorează după bunul plac.

Pofta bună!

 

TIPS-URI

1

Decoratiune bombonele: le-am uns câteva cu miere şi apoi am pus bombonele. Astfel bombonele stau lipite pe brioşă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

08.09.2010, 10:56

imi place ca sunt asa '' motate ''!

gaby_duceag 1

08.09.2010, 10:58

ah ce faina-i aia rupta.mai, eu m-as muta la tine)

ionix 1

13.09.2010, 12:11

mersic de aprecieri... va pupacesc pe toate @Gaby... cre' ca sotul n-ar avea nimic de obiectat ii plac moldovencele ca-s gospodine si iubitoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de visine