ROXY, MULTUMESC DIN SUFLET PT TAVA... :x:x:x
mi-au ieşit 24 de bucaţi
Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă, împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine. Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat. Făina o amestecam cu coaja de lămâie şi o turnăm, puţin câte puţin, până obţinem un aluat care are consistenţa uşor mai groasă faţă de cea a smântânei. Dacă vi se pare prea moale, folosind cantitatea de făină dată, mai poţi adăuga făină. Iar dacă este prea tare lungeşte-l cu puţin lapte.
O cană din compoziţie o amestecăm cu romul şi lingurile cu cacao.
Tava de brioşe se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune aluat în ¾ din formă. Punem peste un vârf de linguriţă cu gem de visine şi deasupra punem o linguriţă din compoziţia cu cacao.
Se dă tava la cuptor, care a fost în prealabil încins, şi lăsăm la foc mediu 10-15 minute. Se face testul cu scobitoare înainte să le scoatem(să nu rămână aluat lipicio pe ea).
Se scot din tava cât sunt încă fierbinţi şi se decorează după bunul plac.
Pofta bună!
1
Decoratiune bombonele: le-am uns câteva cu miere şi apoi am pus bombonele. Astfel bombonele stau lipite pe brioşă.