Prajitura cu mere si foi din faina integrala

de gaby_duceag in Prajituri, 8 Noi 2014 | 18755 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • Pentru foi
    • 200 gr unt
    • un ou si un galbenus
    • 3 linguri zahar
    • 450-500 gr faina integrala
    • zahar vanilat
    • putin lapte rece
    • putina sare
    • Umplutura
    • 12 mere
    • 30 gr unt
    • 7 linguri zahar
    • coaja rasa de lamaie
    • anason stelat
    • scortisoara
    • o lingurita extract de vanilie
    Zahar pudra pentru pudrat la final
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si foi din faina integrala:

  • Am pus intr-un bol untul taiat cubulete, faina, oul si galbenusul, zaharul, sarea si zaharul vanilat.
  • Am omogenizat framantand cu mana toate ingredientele.
  • In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugati sau nu lapte rece sau faina.
  • Trebuie s-avem in final un aluat ferm, nelipicios, destul de tare incat sa poata fi intins cu sucitorul.
  • Am acoperit cu folie alimentara si am dat bolul la rece cat timp m-am ocupat de umplutura.
  • Am spalat bine merele si le-am curatat de coaja.
  • Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul la caramelizat. Intre timp am dat merele pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat untul si am omogenizat rapid.
  • Am pus apoi merele, scortisoara si anasonul si-am amestecat.
  • Am lasat la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce am obtinut un amestec omogen, fara prea mult lichid. Daca nu lasati timp suficient riscati ca foaia de dedesubt sa nu se coaca. Daca doriti ca umplutura sa fie mai dulce, mai adaugati zahar. Gustati apoi decideti
  • La final am adaugat extractul de vanilie.
  • Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua parti egale.
  • Pe masa infainata am intins prima foaie cu sucitorul pe care mai apoi am transferat-o intr-o tava de 22/28 cm, unsa cu unt.
  • Am turnat toata umplutura cu mere (am scos anasonul) si am nivelat.
  • Am pus deasupra si cealalta foaie intinsa, am intepat cu furculita si am dat tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
  • Am lasat pana ce foaia de la suprafata a prins culoare si era tare (coapta) la atingere.
  • Am scos tava din cuptor, am lasat-o 10 minute sa se racoreasca , apoi am pudrat-o cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si foi din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar ras (reteta de post)