Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone

de BakeUpArtist in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 4378 vizualizari

 

Este toamna si merele sunt in plin sezon. Asa ca am ales sa creez o reteta care combina gustul racoros al verii cu merele coapte, de toamna!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250 g faina;
  • 125 g unt rece;
  • 80 g zahar pudra;
  • 3 galbenusuri de ou;
  • 3 linguri de apa rece;

Strat de mere

  • 6 mere mari;
  • scortisoara macinata;
  • 30 g unt;
  • 2 linguri zahar pudra;

Crema de mascarpone

  • 200 g mascarpone;
  • 200 ml smantana lichida sau frisca nebatuta;
  • 1 lingura coaja de lamaie;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 1 lingura zahar pudra;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone:

Blat

- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;

- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;

- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;

- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;

- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;

- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;

- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;

Strat de mere

- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;

- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;

- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.

- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;

- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

 Crema de mascarpone la rece

 - Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;

- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;

- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;

- Dați la rece.

 

 

TIPS-URI

1

Folositi unt cat mai gras;

2

Eu am combinat mere rosii cu mere verzi, aroma este bestiala.

3

Lasati prajitura cel putin 2 ore la rece inainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

28.10.2016, 09:59

Aletta 1

28.10.2016, 15:34

Rocsi 1

28.10.2016, 20:02

Mmm, ce delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cu pepene