M-a luat dorul de prajitura asta ,am cautat pe aici,am citit mai multe ,m-am oprit la reteta lui Pusha,am facut-o,nu e rea,se si vede in poza,doar ca data viitoare voi face ceva modificari pe gustul meu.
Merele se spala,curata de coaja,se dau pe razatoarea mare si apoi se calesc intr-o tigaie in doua linguri de zahar si putina scortisoara.
Se separa ouale .
Din galbenusuri se face o crema ,se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana crema este deschisa la culoare.Apoi aveti nevoie de ajutor pentru ca in timp ce mixati se adauga cele 10 linguri de ulei,rand pe rand,apoi se adauga faina si laptele prin acelasi procedeu.Noi am pus tot cate 3 linguri de faina,3 de lapte si tot asa pana s-au epuizat toate.Se adauga si praful de copt.Se mixeaza bine in continuare.
Forma se unge cu ulei,apoi se toarna compozitia de galbenusuri si se da la cuptor la 150°c pentru circa 15 minute.
Intre timp se mixeaza albusurile cu praf de sare si se adauga si zaharul treptat.
Dupa 15 minute se scoate scurt forma de la cuptor ,se pun merele peste aluatul copt pe jumatate iar deasupra albusurile batute spuma.Se presara si zahar deasupra inainte de a da la cuptor.Eu am omis acest lucru din pacate:(si nu mi s-au format acele perle de roua.
Se mai da la cuptor ,la aceeasi temperatura si se lasa pana bezeaua devine aurie.
1
Scortisoara sa nu lipseasca.
2
Temperatura cuptorului sa fie 150°C.
3
A se supraveghea toata actiunea de copt.