Prajitura cu mere (cu foaie turnata)

de deyutzky in Prajituri, 21 Sep 2014 | 47874 vizualizari

 

O alta varianta a prajiturii cu mere, dar de aceasta data mai simpla si cu un gust exceptional.
Recomand sa se foloseasca mai multe soiuri de mere pentru o aroma mai deosebita.

 

INGREDIENTE

  • Foi pt o tava 26x39cm:
  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte caldut
  • 22 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 2-3 linguri ulei
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (cu foaie turnata):

Umplutura:

Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc.

Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim aluatul pentru foi.

Aluat: 

Mixam bine ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam treptat uleiul.

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, iar intr-un ibrci incalzim laptele.

Turnam alternativ lapte si faina in compozitia de oua si mixam pana cand terminam cantitatile de faina si lapte.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitia de aluat. Va fi un strat subtire de aluat dar acesta va creste la copt.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.

Scoatem tava si punem merele racita si scurse de zeama, iar peste mere adaugam restul de aluat.

Dam tava la cuptor si o lasam pana cand se rumeneste frumos deasupra. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (cu foaie turnata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, pere si bezea