Prajitura cu mere

de MOKUSKA in Prajituri, 20 Iun 2014 | 3088 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat
  • 400 g faina
  • 4 linguri de faina
  • 200 zahar
  • 1 margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
Umplutura
  • am folosit mere razuite din borcan,
  • sau puteti inlocui cu 1 kg mere, zahar si scortisoara dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curata, se dau prin razatoare (mare), se storc de zeama si se calesc in suc propriu la foc mic 20 minute. Dupa ce am stins focul adaugam zahar si scortisoara dupa gust (depinde de mere). lasam umplutura sa se raceasca de tot.

Margarina la temperatura camerei amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana obtinem o crema fina. Incorporam galbenusul si incet framantam cu faina amestecata cu praful de copt, pana obtinem un aluat mai tare. 

Tapetam o tava mai mare si intinsa cu hartia de copt (sau ungem cu margarina si tapetam cu faina), 3/4 din aluat intindem si asezam cu ajutorul sucitorului in tava (se ruleaza pe sucitor si desface in tava). Asezam umplutura uniform peste aluat.

Restul de aluat se amesteca cu 4 linguri de faina, pana obtinem un aluat foarte tare si il razuim (cu razatorul de mere-cel mare) deasupra umpluturii. Aluatul razuit se presara cu zahar si se lasa la cuptor aprox 1 ora la foc mic, pana se rumeneste. (Aluatul deasupra trebuie sa fie foarte crocant)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar ras (reteta de post)