O prajitura foarte buna si rapida pe care familia si colegii o prefera datorita texturii cremoase
Blat
Crema
Glazura
Pentru blat se separa ouale.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se adauga unul cate unul si se amesteca usor pana se incorporeaza. Apoi se adauga praful de ciocolata cernut in 2-3 transe si se amesteca usor cu lingura sau cu o spatula pana se incorporeaza si se omogenizeaza compozitia.
Compozitia se pune intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru crema se pun toate ingredientele intr-un vas si se mixeaza bine pana se obtine o crema tare si consistenta.
Crema se adauga peste blatul racit, se uniformizeaza cu o spatula si se lasa la frigider pana ce se pregateste glazura.
Pentru a prepara glazura se pune la foc mic apa cu zaharul si se amesteca pana se dizolva zaharul, fara insa sa fiarba. Se adauga ciocolata cu lapte si untul taiate bucatele si se lasa la foc mic pana se topesc si se obtine o glazura lucioasa si uniforma.
Se lasa la racit si cand ajunge la temperatura camerei se toarna usor peste crema.
Se lasa la frigider cateva ore pana cand glazura se intareste.
Se taie numai cu cutitul cald.
Pofta buna!