Desert prajitura Creme a la Creme

de Moni_alex in Prajituri, 24 Mar 2018 | 4917 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si rapida pe care familia si colegii o prefera datorita texturii cremoase

 

INGREDIENTE

Blat

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • un plic si jumatate Creme Ole de ciocolata
  • un praf de sare

Crema

  • 400 ml lapte rece
  • 400 ml smantana dulce 32% grasime
  • doua plicuri Creme Ole de vanilie

Glazura

  • 5 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata cu lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Creme a la Creme:

Pentru blat se separa ouale.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se adauga unul cate unul si se amesteca usor pana se incorporeaza. Apoi se adauga praful de ciocolata cernut in 2-3 transe si se amesteca usor cu lingura sau cu o spatula pana se incorporeaza si se omogenizeaza compozitia.

Compozitia se pune intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema se pun toate ingredientele intr-un vas si se mixeaza bine pana se obtine o crema tare si consistenta.

 Crema se adauga peste blatul racit, se uniformizeaza cu o spatula si se lasa la frigider pana ce se pregateste glazura.

Pentru a prepara glazura se  pune la foc mic apa cu zaharul si se amesteca pana se dizolva zaharul, fara insa sa fiarba. Se adauga ciocolata cu lapte si untul taiate bucatele si se lasa la foc mic pana se topesc si se obtine o glazura lucioasa si uniforma.

 Se lasa la racit si cand ajunge la temperatura camerei se toarna usor peste crema.
Se lasa la frigider cateva ore pana cand glazura se intareste.
Se taie numai cu cutitul cald.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Creme a la Creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Iustina