Prajitura cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 9102 vizualizari

 

Desi nu prea sunt eu in apele mele teritoriale am zis sa fac ceva dulce si m-am inspirat de la Lia din ''gradina ei''.....Doar ca eu am folosit mere calite in loc de crema....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 260 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Bezea
  • 5 albusuri
  • 270 g zahar pudra
  • Crema
  • 1 borcan de 800 g cu mere calite
  • 180 g nuca prajita si macinata
  • Decor
  • ciocolata rasa
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Blat:

Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza foarte bine,apoi se adauga cate o lingura de apa fierbinte ( sa nu fie clocotita),mixam in continuare pana se formeaza bule de aer,procedam asa pana terminam apa.Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt,apoi o incorporam in galbenusuri.Tapetam cu hartie de copt o tava ( 25/30) si turnam in ea compozitia,niveland frumos.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 25 min.Cand este copt blatul il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit il taiem in doua  si apoi fiecare bucata o sectionam pe lungime,ca sa putem manevra mai bine.

Crema:

Merele calite le amestecam cu nuca prajita si macinata,daca aveti preferinte puteti adauga diverse esente,rom,vanilie....eu n-am pus

Bezeaua:

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul treptat si continuam sa batem bine.Apoi asezam cratita in care am batut albusurile ,pe baie de abur si mixam cu mixerul cca 10 min incontinuu.

Asamblare:

Dupa ce am taiat blatul ,avem 4 bucati de blat,asezam o parte blat,apoi intindem merele,un strat de bezea,peste venim cu alt blat,apoi mere si deasupra strat de bezea peste care radem ciocolata.La fel procedam si cu restul de doua parti blat.Cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos