Prajitura cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 9169 vizualizari

 

Desi nu prea sunt eu in apele mele teritoriale am zis sa fac ceva dulce si m-am inspirat de la Lia din ''gradina ei''.....Doar ca eu am folosit mere calite in loc de crema....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 260 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Bezea
  • 5 albusuri
  • 270 g zahar pudra
  • Crema
  • 1 borcan de 800 g cu mere calite
  • 180 g nuca prajita si macinata
  • Decor
  • ciocolata rasa
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Blat:

Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza foarte bine,apoi se adauga cate o lingura de apa fierbinte ( sa nu fie clocotita),mixam in continuare pana se formeaza bule de aer,procedam asa pana terminam apa.Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt,apoi o incorporam in galbenusuri.Tapetam cu hartie de copt o tava ( 25/30) si turnam in ea compozitia,niveland frumos.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 25 min.Cand este copt blatul il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit il taiem in doua  si apoi fiecare bucata o sectionam pe lungime,ca sa putem manevra mai bine.

Crema:

Merele calite le amestecam cu nuca prajita si macinata,daca aveti preferinte puteti adauga diverse esente,rom,vanilie....eu n-am pus

Bezeaua:

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul treptat si continuam sa batem bine.Apoi asezam cratita in care am batut albusurile ,pe baie de abur si mixam cu mixerul cca 10 min incontinuu.

Asamblare:

Dupa ce am taiat blatul ,avem 4 bucati de blat,asezam o parte blat,apoi intindem merele,un strat de bezea,peste venim cu alt blat,apoi mere si deasupra strat de bezea peste care radem ciocolata.La fel procedam si cu restul de doua parti blat.Cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mere