Rulada cu crema de branza

de Miha in Prajituri, 23 Oct 2010 | 9566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza Almette (cu smantana)
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • 2 linguri gem de capsuni (merge si mai mult)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza:

Blat:

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema, timp in care adaugam uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana incepe sa se aureasca pe margini. Se rastoarna blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar si se ruleaza cu atentie, cat mai strans posibil. Se lasa pana se racoreste putin, apoi se deruleaza.

Crema:

Crema de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se mixeaza separat pana devine pufoasa, apoi o incorporam putin cate putin in crema de branza.

Blatul racorit se unge cu gem de capsuni, apoi cu crema de branza. Se ruleaza din nou si se da la rece pentru minim 1 ora.

Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

TIPS-URI

1

eu am pus doar 2 linguri zdravene de gem :)) , dar merge si mai mult, in functie de cum prefera fiecare

2

cel mai indicat ar fi ca pentru blat sa folositi o tava mare, ca cea de aragaz, de exemplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Noapte venetiana''