Peste faina adaugam ouale, laptele caldut, zaharul, margarina moale, amoniacul stins cu zeama de lamaie sau putin otet, omogenizam si framantam. Aluatul astfel obtinut se imparte in 3 parti egale din care, dupa ce le intindem si le coacem pe rand la cuptor cca 20 min, vor rezulta cele 3 foi necesare compunerii prajiturii.
Merele se spala, se curata de coaja si le radem prin ochiurile mici de la razatoare sau le razuim/maruntim cu ajutorului ustensilelor robotului de bucatarie. Le punem intr-o cratita si adaugam uleiul, zahar si scortisoara dupa gust, acoperim cu un capac si lasam sa se inabuse pret de cateva minute.
Peste foile coapte intindem umplutura de mere fierbinte (imediat ce a fost luata de pe foc). Acoperim cu folie de aluminiu si cateva prosoape de bucatarie (pentru a se inmuia foile si a putea fi taiate usor).
Cand prajitura s-a racit se pudreaza si se taie. Eu am taiat-o inainte de a se raci - caci voinicul meu nu mai avea rabdare - si se observa in imagini ca nu s-a taiat prea frumos...