Aceasta prejitura m-a cucerit de la prima lingurita...atat de delicata ca nu-i pot rezista.
Pregatirea blatului:
separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare,ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,iar la sfarsit faina,cacao si cafeaua solubila.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta,unsa si tapetata cu faina,si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20 de minute circa(pt siguranta facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata lasam sa se raceasca,timp in care pregatim crema.
Punem ciocolata cu frisca pe foc mic sa se topeasca,apoi lasam sa se racoreasca bine.
Intre timp mixam mascarpone cu zaharul pudra si cafeaua,apoi adaugam treptat ciocolata topita si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie cremoasa,pe care o dam la frigider 15-20 de minute.
Scoatem blatul racit din tava si intindem deasupra crema in mod uniform,apoi decoram dupa plac si lasam la rece cateva ore.
Servim cu mare pofta..