Prajitura cu martipan

de alilianaa in Prajituri, 22 Iul 2013 | 6952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana sirop de zahar caramelizat
  • o cana faina ( vericam consistenta)
  • un ou
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • o jumatate de pachet martipan taiat cubulete
  • pentru sosul de ciocolata: o jumatate de ciocolata amaruie plus o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu martipan:

Siropul de zahar caramelizat : se caramelizeaza zaharul intr-o cratita cu fund dublu. Cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa ( pret de 150- 200 ml- o cana), se stinge focul si se lasa la topit si racit. 

Dupa ce s-a racit, in aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca bine pana la omogenizare, oul intreg care este incorporat bine si untul semitopit. Se mai pun 3 linguri zahar pudra si cuburile de martipan si se amesteca bine. 

Se unge o tava ( eu am folosit un vas de yena mai mic) cu unt din belsug si se toarna compozitia. Se da la foc pentru 40 minute. 

Sosul de ciocolata: se pune intr-o cratita untul cu ciocolata si se lasa la topit. Cand este gata se pune peste prajitura scoasa din cuptor. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu martipan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura martipan