Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

de laura_n in Prajituri, 25 Mar 2015 | 5735 vizualizari

 

Simpla, rapida si gustoasa!
Visine, coacaze, ciocolata neagra, un deliciu. Si va mai spun un secret, nu are zahar. Deci, daca va plac si aveti fructe rosii sau altfel, puse la congelator, puteti sa le includeti intr-o prajitura buna.

 

INGREDIENTE

  • - 8 oua de tara
  • - 6 linguri indulcitor natural Green Sugar (sau zahar)
  • - 6 linguri faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 3 linguri mac
  • - 1/ 2 plic praf copt
  • - 400 gr fructe (visine, coacaze negre, alte fructe)
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 1 cana mica lapte
  • - 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii:

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei.

Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.

Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam indulcitorul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, cate unul, mixam in continuare.

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si adaugam in compozitia de oua. Presaram macul si amestecam usor cu o spatula pana devine omogena compozitia. Turnam in tava, nivelam usor.

Fructele le tavalim un pic in faina si indulcitor si apoi le scuturam  si le asezam peste compozitie.

Punem totul la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.

Dupa 40 minute, deschidem cuptorul, introducem o scobitoare in mijlocul blatului. Daca iese curata, inseamna ca blatul este copt si il putem scoate din cuptor. Daca nu iese curata, mai lasam blatul la copt pentru inca 5-10 minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca un pic, apoi scoatem blatul, desfacem hartia de copt si lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

Topim ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi, amestecam pana devine omogena si glazuram prajitura racita. Dam la rece pana in momentul servirii. Portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava 35 x 25 cm. Cred ca intr-o tava mai mica, blatul va iesi mai inalt.

2

se poate si insiropa un pic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in dungi