Blat:
Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, laptele, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit macul.
Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana incepe sa se rumeneasca. Se face testul cu scobitoarea.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se "desface" cu laptele fierbinte turnat cate putin, apoi se pune vasul pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa compozitia. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de vanilie, zeama de lamaie si cateva linguri de frisca batuta. Cu restul de frisca se va acoperi prajitura.
Se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza.
1
in functie de preferinta, se poate adauga mai multa zeama de lamaie, plus coaja acesteia