O reteta preparata cu drag si apreciata de cei care au mincat din bunatatea de prajitura
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.
Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia rezultata in ea, apoi dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca si il taime pe jumatate.
Pregatim crema:
Mixam crema de ciocolata cu praful de frisca , laptele si zaharul pana devine o crema densa si pufoasa, apoiadaugam si esenta de rom.
Punem crema intre blaturi.
Pregatim glazura:
Topim ciocolata rupta bucatele, impreuna cu uleiul la baine marine, apoi o turnam peste blatul de de-asupra, peste care presarm nuca de cocos verde.
Dam la frigider cel putin o ora, dupa care o putem taia.