Dupa reteta tortului de ciocolata si caramel, care este tare satioasa, am zis sa va dau si o reteta mai usoara, mai putin calorica.
Aceasta prajitura este foarte aromata si un pic racoritoare.
Plus ca este o idee de a folosi pulpa de migdale dupa ce ati facut lapte.
Dupa reteta tortului de ciocolata si caramel, care este tare satioasa, am zis sa va dau si o reteta mai usoara, mai putin calorica.
Aceasta prajitura este foarte aromata si un pic racoritoare.
Plus ca este o idee de a folosi pulpa de migdale dupa ce ati facut lapte.
Preparare blat:
Pulpa de migdale sa fie bine stoarsa, uscata.
Se pun in robotul cu lama S pulpa de migdale, caisele (pe care le puteti marunti cu cutitul inainte) si fulgii de cocos. Procesam pana se maruntesc caisele si toate cele 3 ingredientele sunt bine omogenizate. Adaugam apoi si restul ingredientelor si macinam pentru a se amesteca bine. Chiar daca compozitia obtinuta este mai moale, ea se modeleaza foarte usor si frumos.
Preparare crema:
Pentru crema amestecam intr-un bol macul macinat impreuna cu mierea si vanilia. Va recomand sa adaugati initial 2 linguri de miere, apoi sa degustati si sa completati daca este necesar.
Am folosit un inel culinar, in care am pus un prim strat de blat, am adaugat un strat de crema si inca unul de blat. Puteti pune la frigider aprox. o ora pentru a se mai intari.
Eu nu am avut rabdare (abia am reusit sa fac cateva poze) si am scos imediat din forma. Trebuie sa apasati usor cu mana pe prajitura si ridicati incet inelul. Va iesi perfecta.
Cred ca ar merge foarte bine cu un topping facut din caise.Daca incercati, dati de veste. Din cantitatile acestea au iesit 6 minunate prajituri.
Cu drag,
Valentina