Blat:
Crema:
Lemon curd:
Glazura:
Blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devine o crema tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste. Se adauga nuca de cocos, untul si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu grija pentru a nu iesi aerul din compozitie. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.
Crema: galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga amidonul si lapte si se pune pe foc mic. Se amesteca pana se obtine o crema tare. Se adauga branza dulce peste crema calda si se amesteca bine. Eventual, se pune in blender pentru o textura mai fina. Frisca lichida se mixeaza, se amesteca cu ananasul si se adauga peste crema. Gelatina se amesteca cu sucul de ananas, se lasa 5 minute, se incalzeste si se adauga peste compozitie. Se da la frigider pentru o ora.
Lemon curd: ouale se amesteca cu zaharul, amidonul si coaja si zeama de la cele doua lamai. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga untul si se amesteca pana ce este incorporat bine.
Asamblare: Blatu obtinut se taie pe orizontala si se umple cu 2/3 din crema. Se pune lemon curdul si restul de crema. Peste blatul de deasupra se toarna glazura facuta din ciocolata.
1
Pentru lemon curd puteti folosi cate lamai vreti;
2
Am folosit ananas din compot. L-am stors bine de zeama pentru a nu-mi distruge textura cremei;