Va propun o prajitura usoara, foarte racoritoare, nu foarte dulce dar gustoasa. Blatul este un blat mai putin obisnuit, dar eu il prefer pe aceasta in defavoarea blatului clasic cu multe oua.
Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede (oul, iaurtul, uleiul,cafeua) .
Incet turnam ingredientele umede peste cele uscate si omogenizam bine. Daca vi se pare ca e prea moale compozitia (in functie de iaurtul folosit se poate sa difere putin cantitatea de faina). Trebuie sa avem o compozitie ca de chec. Turnam in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute , dar de siguranta faceti testul cu scobitoarea.
Pregatim jeleul de piersici (puteti folosi alte fructe )
Cu ajutorul unui blender vertical facem compotul de piersici piure (cu sirop cu tot) . In 50 ml apa punem gelatina la inmuiat si apoi o punem pe foc pana se dizolva dar fara sa fiarba. Luam cu o lingura din piureul de fructe si adaugam peste gelatina si apoi turnam toata gelatina in piure amestecand rapid cu un tel.
Cand blatul este copt si racit turnam jeleu peste blat si dam la frigider pana cand se intareste .
Crema de mascarpone o facem doar in momentul in care jeleu este tare si putem sa punem peste el crema. Batem mascarponele cu frisca pana cand se intareste si nivelam peste jeleu. Gustati si adaugati zahar daca credeti ca e necesar.
Deasupra presaram ciocolata razuita si fulgi de migdale si punem din nou la frigider.