Prajitura cu iaurt si fructe de padure

de aziz in Prajituri, 14 Mar 2011 | 12240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 15 ml apa
  • 15 ml ulei
  • 20 gr corn flour
  • jumatate plic praf de copt
  • crema:
  • 350 ml iaurt
  • 200 gr fructe de padure
  • 200 gr zahar
  • un plic budinca de vanilie
  • 15 gr gelatina
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • apa de flori cam jumatate de ceasca de cafea
  • ornat:
  • frisca
  • fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si fructe de padure:

albusurile se bat bezea cu un praf de sare, apoi incorporam zaharul si mixam pina sta bezeaua pe paletele de la mixer. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si turnam in fir peste bezea amestecind usor de jos in sus cu o paleta sau lingura. Faina se amesteca cu corn flour-ul sau amidon si praful de copt la fel incorporam lingura cu lingura. Punem in tava unsa cu unt sau margarina. Tava este de marime mica,  nu cea de la cuptor, cam jumatate. Dam la cuptor 25 -30 min la 175 grade. Se lasa blatul la racit.

Crema de iaurt:iaurtul se pune la blender impreuna cu zaharul si putin mai mult de jumatate din fructele de padure. Pudingul se amesteca cu doar jumatate din cantitatea de lapte scrisa pe cutie adica un sg pahar ( 200 ml) lapte. Punem puddingul peste iaurtul cu fructe. Gelatina o hidratam cu citeva linguri de apa (4-5), apoi deasupra unui vas cu apa calda amestecam continuu pina se topeste complet si adaugam apoi peste iaurt impreuna cu restul de fructe intregi .

Blatul se taie in doua, insiropam primul blat si punem iaurtul peste. Punem blatul urmator il insiropam si dam la frigider minim 4-5 ore. Ornam cu frisca si fructe de padure sau cu orice doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuburi date prin glazura (Prajitura tavalita)