Prajitura cu iaurt si cafea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 11 Dec 2014 | 6428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 50 g margarina Rama
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA:
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cafea
  • 200 g margarina rama,savoare de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si cafea:

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand margarina la temperatura camerei, iaurtul,esenta de rom  si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc mediu.

Crema: Margarina se topeste la foc mic. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra si mixeaza pana se topeste. Cafeaua o dizolvam in putina apa calduta si o incorporam in crema impreuna cu esenta de vanilie. Se pune la rece pana se coace si raceste blatul.

Blatul racit se taie in 2 cu un cutit. Crema se imparte in 2 si se orneaza blaturile ,se las la frigider 30 de minute.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath