Prajitura cu iaurt si apa de trandafiri

de oanapl in Prajituri, 21 Feb 2017 | 4772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 800 g iaurt 0,1%
  • 1 plic budinca cu aroma de vanilie
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • colorant rosu
  • 1 lingurita de apa de trandafiri (sau esenta)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si apa de trandafiri:

Mixezi ouale cu sarea si zaharul pentru cca. 2 minute. Adaugi iaurtul, praful de budinca si esenta de vanilie si mixezi la viteza minima pana se omogenizeaza. Opresti din compozitie 4-5 linguri pe care le amesteci cu putin colorant rosu si apa de trandafiri. Torni compozitia intr-o tava (20 x 30 cm), pe fundul careia pui hartie de copt.

Pui din loc in loc, pe suprafata prajiturii cate o lingura din compozitia roz, cu trandafiri, apoi, cu o scobitoare, marmorezi prajitura.

Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 C, pentru cca 35-40 minute.

 Lasi sa se raceasca si apoi o portionezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si apa de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si frisca