Prajitura cu gutui si mere

de cristina1985 in Prajituri, 8 Noi 2016 | 2560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 50 g unt
  • 4 gutui
  • 4 mere
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • Aluat:
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 5 lg apa minerala
  • 600 g faina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gutui si mere:

Umplutura:Gutuile se taie in sferturi si se curata de coaja si cotor.Se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o oala,pe aragaz, cu zahar, zahar vanilinat si scortiosara.Se fierbe 1 ora ,amestecand tot timpul.Apoi se adauga merele rase si curatate de coaja.Se mai fierb 30 minute , adaugand apa, din cand in cand (pentru a nu se lipi.

Aluat:Se amesteca laptele cu zaharul , uleiul,apa minerala si praful de copt.Amesteci bine si adaugi faina, treptat.Framanti  timp de 10 minute si apoi imparti aluatul in doua.

Prajitura se face in tava mare .Ungi tigaia cu unt si restul se pune deasupra umpluturii.Intinzi o foaie , pui umplutura si cateva cubulete de unt  si apoi a doua foaie .Intepi cu furculita aluatul din loc in loc si dai la cuptor pentru 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

10.11.2016, 16:03

imi place!

Panacris 1

10.11.2016, 18:48

kytz 1

04.01.2017, 19:32

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dulceata de zmeura