Prajitura cu gris si dulceata de caise

de Panacris in Prajituri, 22 Aug 2014 | 6394 vizualizari

 

Am trecut la alt nivel și am probat reteta Ancai http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-gris-sfouf-gordon-ramsey-63780.html. Am adaptat-o cu ingredientele ce le aveam în cămară. De fapt e mai mult budincă de griș decât prăjitură ;) Aromată și gustoasă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Lapte grăsime 1,8 % 600 ml,
  • Griș de grâu de la Băneasa 450 g,
  • Făină albă de grău de la Băneasa 150 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr tos 400 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Unt grăsime 60 % 200 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Apă flori de portocal 1 lingură,
  • Dulceață de caise 2 linguri,
  • șofran, un praf între degete.
  • Pentru Topping:
  • Fulgi de migdale 100 g,
  • Dulceață de caise 200 ml.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris si dulceata de caise:

Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele uscate: grișul, făina, praful de copt și șofranul. În alt bol se amestecă ouăle energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până se topește. Apoi se adaugă treptat untul topit, apa de portocale, dulceața și laptele, amestecându-se ușor, deoarce amestecul e fluid. Amestecul obținut se toarnă în fir subțire, în vasul cu ingredientele uscate, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele.

Se unge fundul vasului aparatului Multicooker, cu puțin unt, apoi se toarnă compoziția de mai sus. Se presară fulgii de migdale pe toată suprafașa prăjiturii, apoi aparatul Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din meniu, programul BAKE, apoi COOKING TIME la 45 de minute, iar TEMPERATURA la 160 grade. Se închide capacul se apasă butonul start și vă vedeți de alte treburi. Am ascultat sfatul lui Merișor și în ultimele minute, am întors, prăjitura, ca să se rumenească și la suprafață,  mulțumesc :-* Drept e că, semințele de migdale s-au contopit cu prăjitura, fiindcă am setat din nou aparatul la programul BAKE ptr încă 15 minute la aceeași temperatură! După ce a trecut testul scobitorii, aparatul se oprește și se deconectează de la sursa de curent.

Prăjitura se răstoarnă imediat pe un platou apoi se glasează cu dulceața de caise și se ornează cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

anca_rm 1

26.08.2014, 14:54

e aromata prajitura

Rocsi 1

26.08.2014, 19:01

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem acrisor de prune