reteta o am de la soacra-mea de cativa ani... e foarte foarte buna
Prepararea blatului:
Untul se freaca cu zahar pana se topeste zaharul.
Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.
Se adauga faina treptat, praful de sare si vanilia. Compozitia iese destul de moale, ea se intinde in tava cu paleta sau cu o lingura.
Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil.
Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune aluatul.
Se da la cuptor la foc mic pana se coace, se incearca cu degetul san u fie lipicioasa.
Prepararea glazurei:
Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul pudra.
Cand s-a copt blatul se scoate din cuptor se unge cu gem, de preferinta unul mai acrisor.
Mai bati un pic albusurile si adaugi nuca.
Albusurile batute cu nuca se pun peste gem.
Se da la cuptor cat mai sus la foc mic.
Se lasa pana se rumeneste un pic dar sa aveti grija sa nu sa se sfarame.
Se lasa la racit si se taia cu un cutit umezit un pic in apa rece.
Pofta buna!